Zie jij als horeca-ondernemer de bierprijs alsmaar stijgen? Terwijl je door de bomen het bos niet meer ziet in de verschillende aanbiedingen voor biercontracten? Op deze pagina geven we een aantal tips om jou te helpen het beste biercontract te krijgen! Daarnaast geven we nog een aantal andere andere kijkjes in de keuken, om ook op andere vlakken de omzet van jouw horecazaak te optimaliseren, zoals bij maaltijdbezorging.

Hoe sluit ik het beste biercontract af?

  • Reken alles terug naar bierprijs per liter. Als je een aanbieding van een brouwer krijgt, staan hier allerlei bedragen en hoeveelheden op, die misschien verwarrend zijn: hectoliterkorting, gratis liters bier of soms vaste bedragen. Probeer deze allemaal terug te rekenen naar de bierprijs per liter, zodat je de verschillende brouwers beter kunt vergelijken. Dit doe je bijvoorbeeld met onze gratis rekentool!
  • Een gegeven paard kijk je niet in de bek….of toch wel! Als je in een aanbieding allerlei zaken cadeau krijgt, zoals promotiemateriaal, buitentaps of gratis bier voor een evenement, blijft het goed om de verschillende aanbiedingen te blijven vergelijken op bierprijs per liter. Kijk in eerste instantie welke brouwer het voordeligst is per liter, en daarna pas welke van deze cadeau’s nuttig zouden kunnen zijn voor jouw horecazaak.
  • Ook als je huurt van de brouwer, reken je het best terug naar bierprijs per liter. Als je een pand of een tapinstallatie huurt van de brouwerij, maakt dit je onderhandelingspositie natuurlijk minder sterk: het wordt moeilijker om van biermerk te wisselen, dus kan de brouwer een hogere prijs vragen. Toch blijft het dan goed om een biercontract terug te rekenen naar bierprijs per liter. Wie weet is er toch nog een deal te maken met een andere leverancier. Maar nog belangrijker: het is goed voor je eigen bedrijfsvoering om terug te rekenen naar bierprijs per liter. Hiermee kun je de juiste verkoopprijs van een biertje bepalen en zo een goede marge behalen.

Eigen online bestelplatform voor eten

Naast het afsluiten van een beter biercontract kan je ook besparen op de inkoop bij maaltijdbezorgingsplatforms zoals Thuisbezorgd, Deliveroo, Ubereats, Gorillas, Flink en vele anderen. Er zijn voordelen zoals online vindbaar zijn en het gebruik maken van hun internet systemen waarbij zij via online marketing klanten leveren. Ze kennen een lage drempel als instap maar je zit vast aan een hoog percentage per order. Tel de bedragen bij elkaar op van elk platform dat je gebruikt en dan zie je dat dit veel geld is. 

Wist je dat er een thuisbezorgalternatief is dat vaste kosten rekent?

socialmedia4restaurants.nl is een partner van ons die helpt om van die macht af te komen. Als basis helpen ze je door het leveren van een online bestelplatform voor eten voor slechts €65 per maand. Ze helpen en ontzorgen jou volledig met het opzetten van dit platform op jouw website en zorgen dat het “digitale kruimelspoor” naar jou toe leidt op het internet.

Wil jij een goedkope horecawebsite?

Geen probleem, vanaf €35 per maand krijg je er ook nog een nieuwe website bij die geoptimaliseerd is voor Google en integreert met jouw social media. Na het bouwen van jouw eigen online eten bestelplatform gaan ze aan de slag om nog meer orders te generen voor jouw restaurant door middel van online marketing en social media. If you can’t stand the heat…

Ze bieden de mogelijkheid om 30 dagen een gratis account te proberen om jou te laten zien hoe snel jij je geld terug verdiend. Kijk snel op hun website en start jouw aanvraag of neem contact op voor een offerte.