Biercalculator.nl maakt het voor horecaondernemers in Nederland en België gemakkelijk om verschillende biercontracten te vergelijken. Met onze rekentool is het mogelijk om de aanbiedingen van verschillende brouwers terug te rekenen naar de bierprijs per liter en zo als ondernemer de laagste bierprijs betalen. Daarnaast bieden we je tips via onze Gids: het beste biercontract.

Maar hoe zit het nu met die bierprijzen in de supermarkt? Al jarenlang wordt er door supermarkten flink gestunt met de prijzen van verschillende biermerken in de supermarkt. Als een consument altijd voor de aanbieding gaat, is een biertje op de bank zomaar 3 of meer keer goedkoper dan een biertje in de horeca, waar ook alle vaste lasten van de horecazaak moeten worden doorberekend. De gezelligheid van een kroeg of de ambiance van een grand café is natuurlijk heel anders dan thuis een goedkoop flesje bier opentrekken, dus directe concurrentie is het niet altijd. Maar toch voelen deze lage prijzen soms vreemd als horecaondernemer. Waarom zijn er in de supermarkt wel zoveel aanbiedingen mogelijk en voor horecazaken een stuk minder, zeker als je als horecaondernemer huurt van de brouwer? Sinds juli 2021 zijn de kortingen in de supermarkt overigens wel wat minder hoog, volgens de wet mogen deze niet meer dan 25% bedragen.

De website Bierprijzen.net geeft dagelijks een overzicht van de kortingen in alle supermarkten op kratten, sixpacks en losse flesjes. Een goede manier om als horecauitbater ook de consumentenprijzen van de supermarkten in de buurt van jouw zaak een beetje in het oog te houden. De site geeft een doorzoekbare tabel van de aanbiedingen, met hun precieze looptijd, de normale prijs en het kortingspercentage. Zo kun je inspelen op wat bijvoorbeeld de Albert Heijn en Jumbo om de hoek doen. En misschien vind je er zelf wel een voordelig biertje, om in je vrije tijd van te genieten?

Categorieën: Bierprijzen