Keer na keer komt het in het nieuws: bierleveranciers verhogen de prijzen voor de horeca. Al voor de huidige inflatiegolf gebeurde dit regelmatig, maar nu lijken de prijsverhogingen voor een liter tankbier of fust elkaar steeds sneller op te volgen en ook groter te zijn. Recent kondigde Heineken aan de prijzen te per 1 januari 2023 te verhogen met meer dan 10% en daarna Grolsch met 7%. De andere brouwers zullen waarschijnlijk snel volgen. Als horeca-ondernemer is dit moeilijk bij te benen.

Biercalculator.nl probeert een oplossing te bieden voor de horeca in Nederland en België. Via onze rekentool is het mogelijk de verschillende aanbiedingen van brouwers om te rekenen naar bierprijs per liter. Biedt de ene brouwer meer gratis liters, terwijl de andere leverancier juist een hogere korting per hectoliter geeft? Met onze tool houd je het overzicht en kun je snel zien welk contract echt het goedkoopst is. Daarnaast bieden we met onze Gids concrete tips om als horecaondernemer het beste biercontract af te sluiten. Wist je bijvoorbeeld, dat ook als je als horecazaak huurt van de brouwer, het alsnog interessant kan zijn om jouw contract terug te rekenen naar bierprijs per liter?

Via dit blog houden we je de komende tijd verder op de hoogte over veranderingen in de markt en geven we tips om het scherpste biercontract af te sluiten. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om van onze laatste blogs op de hoogte te blijven!

Categorieën: Horeca